Компактний кросовер Toyota Yaris Cross отримав спортивну версію GR Sport – непогано! Проте варто зауважити, що справді «гарячі» автомобілі зазвичай отримають позначення GR, а ось додаток GR Sport вказує радше на спорт-пакет.

Так трапилось і цього разу. Автомобіль Toyota Yaris Cross GR Sport вирізняється дещо зміненим дизайном: логотипи GR Sport, великі 10-спицеві колісні диски та червоні гальмівні супорти, дифузор у задньому бампері.

Але окрім зовнішності, також є й технічні доопрацювання. Наприклад, жорсткість кузова підвищено завдяки додатковим підсилювачам, в ходовій частині використано оригінальні пружини та амортизатори, кліренс зменшено на один сантиметр. Гібридний двигун залишився без змін, але змінено програму його керування – тепер він жвавіше реагує на натискання педалі акселератора.

Також присутні «тематичні» зміни й в салоні автомобіля. Наприклад, кермо отримало позначення GR, аналогічні логотипи присутній й на сидіннях з розвиненою боковою підтримкою. Плюс металеві накладки на педалях – як «класика жанру».

Звісно, такий пакет доопрацювань GR Sport неможливо порівняти з оригінальними автомобілями GR – варто згадати «гарячий» хетчбек Toyota Yaris GR з турбодвигуном та повним приводом. Проте якщо останній в Україні з’являється лише в поодиноких індивідуальних випадках, то кросовер Toyota Yaris Cross GR Sport має непогані шанси на суттєві продажі через офіційну дилерську мережу.