Netflix у другому кварталі втратив менше передплатників, ніж очікувалося, і планує підписку з рекламою на початку 2023 року

Акції компанії Netflix підскочили зі $190 до понад $200 після публікації результатів її роботи за другий фінансовий квартал, в якому вона втратила менше передплатників, ніж очікувалося, повідомляє CNBC. Попередньо стримінгова платформа попереджала акціонерів, що може втратити близько 2 млн платних користувачів, проте фактичні втрати склали 970 тис. передплатників.

В Netflix також повідомили, що на початку 2023 року планують офіційно представити дешевший план підписки на сервіс, який буде передбачати перегляд реклами. Це стало можливим після підписання рекламної угоди з Microsoft.

«Ми, швидше за все, почнемо з кількох ринків, де витрати на рекламу є значними», — йдеться в листі компанії до акціонерів. «Як і більшість наших нових ініціатив, ми маємо намір представити нову підписку, слухати та вчитися, а також робити швидкі правки для покращення пропозиції. Отже, наш рекламний бізнес через кілька років, ймовірно, виглядатиме зовсім інакше, ніж у перший день».

У минулому кварталі Netflix попередив інвесторів, що очікує втратити близько 2 мільйонів передплатників, але втратив лише близько 970 тис. протягом трьох місяців, що закінчуються 30 червня.

Ключові результати Netflix за другий фінансовий квартал у порівнянні з попереднім, згідно з даними компанії Refinitiv:

  • Прибуток на акцію: $3,20 проти $2,94;
  • Дохід: $7,97 млрд проти $8,035 млрд;
  • Платні підписники: 220,67 млн;
  • Глобальні втрати платних користувачів: втрата 970 тис. передплатників проти очікуваних втрат у 2 мільйони.

У третьому кварталі Netflix планує додати 1 млн платних користувачів, що має компенсувати деякі втрати за першу половину 2022 року.

Netflix також зазначив, що знаходиться на ранніх стадіях свого плану боротьби з передачею паролів. В деяких країнах Латинської Америки сервіс почав блокувати спільний доступу до однієї підписки, яка використовується в різних домогосподарствах. Таким користувачам компанія пропонує доплачувати.

Варто зазначити, що акції Netflix, які минулого року коштували близько $700 за штуку, закрилися на торгах у вівторок трохи вище $200.

Більше коментарів!