Netflix оголосили про партнерство з Microsoft щодо реклами, яку стример хоче впровадити у новий план підписки. Про це повідомляє CNBC.

«Microsoft перевірено зможе задовольнити наші потреби, коли ми спільно розробляємо нову пропозицію з підтримкою реклами. Важливо, що Microsoft пропонує гнучкість до впровадження інновацій у технологіях і продажах, а також надійний захист конфіденційності наших учасників», – говорить головний операційний директор Грег Пітерс. 

Новий план підписки планують запустити до кінця 2022 року. Netflix також розглядав Google і Comcast у якості потенційних партнерів – та на відміну від них, Microsoft не має власного сервісу-конкурента. Нагадаємо, Google володіє YouTube, a Comcast належить Peacock від NBCUniversal.

Багато років компанія опиралась рішенню створити план з підтримкою реклами, однак заявила про його розробку у квітні цього року. Співгенеральний директор компанії Netflix Тед Сарандос нещодавно сказав, що має сенс пропонувати дешевший варіант підписки користувачам, які вважають підписку занадто дорогою, але не проти дивитися рекламу. 

Netflix вже втратив 600 000 підписників у США та Канаді після збільшення цін на підписку. Ціни на послуги довелось підняти через високі витрати на створення власного контенту, за допомогою якого компанія планує залучити більше користувачів.