Польська Frozengem Studio анонсувала покроковий dungeon crawl Dungeons of the Amber Griffin, який виглядає як духовний нащадок Legend of Grimrock та класичних RPG 1980-х років. Гра заснована на польській, а точніше на кашубській міфології

Кашуби – це західнослов’янський народ, що проживає на північному заході Польщі та має власну мову, відмінну від польської. Розробку Dungeons of the Amber Griffin підтримує Міністерство культури, національної спадщини та спорту Польщі та Музеєм кашубсько-поморської літератури та музики.

З точки зору геймплея Dungeons of the Amber Griffin – це типовий покроковий dungeon crawl у якому ви досліджуєте підземелля, шукаєте схованки та таємні проходи, і звісно ж б’єтеся з монстрами. Гра пропонує героїв 9 різних класів, 4 з яких можна додати до партії, 20 типів монстрів, 500 різних типів зброї та обладунків.

Виглядає Dungeons of the Amber Griffin досить цікаво, але схоже автори мають лише прототип і активно шукають гроші, щоб розпочати розробку повної версії. Тому, якщо вас зацікавив цей проєкт, додайте його до Переліку бажаного в Steam.

P.S. Насправді було б цікаво подивитися на подібні українські ігри, засновані на гуцульських, лемківських або бойківських легендах.