Онлайн-сервіс виклику авто Uklon запропонував користувачам змінити мову додатка на українську. Близько 30% користувачів Android та 5% користувачів iOS перейшли на українську після прочитання пуш-сповіщення всередині застосунку. Загалом 22% обрали для себе українську як мову додатка Uklon.

На початку липня пасажири та водії сервісу отримали пуш-сповіщення з покроковою інструкцією як змінити мову на різних операційних системах, зокрема на Android та iOS. Ці повідомлення надсилали на активну базу користувачів по всій Україні, мова застосунку яких за замовчуванням була російська. Зазначають, що команда Uklon планує надсилати подібні повідомлення і надалі, аби викликати бажання в українців користуватися рідною мовою.

Власники Android можуть змінити мову додатка, відкривши меню застосунку та перейшовши у налаштування профілю. Власникам iOS потрібно перейти в меню, спочатку натиснути на «Налаштування», а потім на «Системні налаштування» – там ви зможете змінити мову.

«Дуже приємно здивований, як у нас в команді Uklon майже всі почали переходити на українську. Кожна зустріч чи листування – українською. І це відбувається не тільки в Uklon, але й в інших компаніях. Я теж став частіше спілкуватися, вести соціальні мережі, давати коментарі чи інтервʼю – саме українською. І мене не може не тішити, скільки людей позитивно відреагували на нашу комунікацію та вирішили змінити мову застосунку», – коментує Сергій Смусь, співзасновник та операційний директор Uklon.