Компанія Apple планує уповільнити наймання нових працівників та зменшити ріст витрат наступного року у кількох своїх підрозділах. Згідно з інсайдерами, таким чином технологічний гігант хоче впоратись із потенційним економічним спадом. Про це повідомляє Bloomberg. 

Зміни торкнуться не всіх команд, і Apple все ще планує агресивний графік запуску нових продуктів у 2023 році. В тому числі наступного року має вийти гарнітура змішаної реальності – перший новий тип продукту з 2015 року. 

Apple щорічно виділяє бюджет для кожного з основних підрозділів на дослідження, розвиток, ресурси та наймання. На 2023 рік бюджет для деяких із них виявився меншим, ніж очікувалось. Дехто не отримав можливості розширити команду, хоча зазвичай наймав від 5% до 10% людей протягом року. Також компанія не планує шукати співробітників на місця тих, що звільняються у деяких командах.

Виробник поки не прокоментував цю інформацію офіційно. Хоча обережність не є загальною політикою компанії, вона не завадить у непевні часи. Тим паче, що такий підхід дозволив Apple перевершити прогнози Волл-стріт та витримати попередні економічні потрясіння краще за інших. 

Цього року акції Apple впали на 17%. Інші технологічні гіганти також переживають не найкращі часи. Alphabet (власник Google), Amazon, Meta Platforms, Snap та інші протягом останніх тижнів вживають заходів для збереження бюджету та уповільнення найму. Microsoft, Tesla та Meta навіть скоротили робочі місця.

Нагадаємо, що технологічна індустрія зустрілася з перешкодами у виробництві через дефіцит чипів, спричинений пандемією Covid-19. Збої у ланцюгах постачання напівпровідників виникли внаслідок локдаунів у Китаї та інших азійських країнах – найбільших виробниках чипів. За словами генерального директора Intel глобальна криза чипів може тривати до 2024 року.