Генеральний директор Intel Пет Гелсінгер вважає, що напівпровідникова промисловість буде відчувати дефіцит чипів до 2024 року. Про це він заявив в інтерв’ю CNBC.

В інтерв’ю на TechCheck Гелсінгер сказав, що глобальна криза чипів може затягнутися через обмежену доступність ключових виробничих інструментів, що стає перешкодою для розширення виробничих потужностей, які вводяться в дію для задоволення підвищеного попиту на чипи.

«Це одна з причин, по якій ми вважаємо, що загальний дефіцит напівпровідників тепер продовжиться до 2024 року, хоч раніше за нашими попередніми оцінками мова йшла про 2023 рік. На жаль, зараз дефіцит вдарив по виробничому обладнанню, і тому розширення потужностей буде більш складним», — сказав Гелсінгер.

Гелсінгер дав цей коментар через день після того, як каліфорнійський виробник чипів видав прогноз на другий фінансовий квартал, який виявився слабкішим, ніж очікував Уолл-стріт. Попри те, що прибутки та доходи Intel за перший квартал перевищили очікування аналітиків, акції компанії впали більш ніж на 6%.

Після того, як Гелсінгер обійняв посаду генерального директора в лютому 2021 року, Intel оголосила про низку великих інвестицій для географічної диверсифікації виробництва чипів. Компанія витрачає значні кошти на будівництво напівпровідникових заводів у США та Європі, у той час, як більшість світових потужностей з виробництва мікросхем зосереджено в Азії.

«Ми дійсно інвестували гроші в це обладнання, але його нестача буде стримувати нарощування потенціалу виробництва як для нас, так і для всіх інших. Але на нашу думку, ми займаємо кращі позиції, ніж інші представники галузі», – додав Гелсінгер.