Інтерес українців до новин та соціальних мереж, який стрибнув угору на початку гарячої фази війни, продовжує знижуватися, у топ-25 сайтів України закріпилися майданчики онлайн-шопінгу. Це можна побачити по звіту проєкту Kantar CMeter.

При цьому перша десятка рейтингу за минулий місяць майже не змінилася. Google, Youtube, Wikipedia, Facebook, Rozetka, OLX, Prom.ua, Ukr.net, Telegram та Sinoptik.ua залишилися майже на тих самих місцях. У першій п’ятірці взагалі без змін.

Українці повертаються до онлайн-шопінгу: топ-25 сайтів України у червні 2022 р.

Але до рейтингу повернулися Hotline.ua (22-ге місце) та Allo.ua (24-те місце), а Epicentrk.ua трохи покращив свої позиції, піднявшись на 13-ту сходинку в рейтингу. Схоже люди повертаються на дачі й, попре війну, знову цікавляться ремонтом та будівництвом.

Фокус на новини продовжує падати, війна стає рутиною. Українці починають цікавитися переглядом фільмів або спортивних змагань та відпочинком, тому до рейтингу знову потрапили Rezka.ag (16-та сходинка), Parimatch.com (25-та сходинка). Навіть сервіс планування відпочинку Booking.com поліпшив свої показники повернувшись до Топ-100 сайтів популярних в Україні.

Серед новинних сайтів зберегли популярність Pravda.com.ua, Tsn.ua, Unian.net та News.obozrevatel.com.