Канадська студія Digital Extremes, яка останні 10 років переймається розвитком онлайнового кооперативного шутера/слешера Warframe, нарешті анонсувала проєкт по новому IP – Soulframe. Це знову кооперативна MMO, але в геть іншому всесвіті та з акцентом на зброю ближнього бою та магію. А ще на зв’язок з силами природи.

Серед джерел натхнення автори називають аніме студії Ghibli «Принцеса Мононоке» / Princess Mononoke (1997) та фільм «Нескінченна історія» / The Neverending story (1984) за однойменною книжкою Міхаеля Енде. Кінематографічний трейлер, оприлюднений Digital Extremes, майже прямо цитує аніме та фільм.

Soulframe – нова гра від авторів Warframe

Попре схожість назви, серії action-RPG Dark Soul серед джерел натхнення Soulframe нема, хоч автори і поважають роботу FromSoftware. Схоже слід чекати більш казуальний геймплей, який не злякає гравців, що звикли до бойової механіки Warframe.

Повноцінна робота над новою грою почалась лише у 2022 р. і такий ранній анонс трохи дивує. Digital Extremes пояснює це бажанням ділитися процесом розробки зі спільнотою та враховувати відгуки гравців.

Soulframe – нова гра від авторів Warframe

Нове IP від відомого розробника – це завжди дуже круто, але… Останні 10+ років Digital Extremes займалася майже виключно Warframe. Два інші проєкта студії, які дісталися до релізів – Star Trek (2013) та Sword Coast Legends (2015) отримали «почесні» звання одних з найгірших ігор десятиліття. Проєкт The Amazing Eternals навіть не вийшов зі стін студії, розробку припинили у 2017 р.

Тобто, ми бажаємо Digital Extremes успіхів, але деякий скептицизм на рахунок Soulframe все ж таки цілком виправданий. Подивимось як справи підуть далі.