Як повідомляє видання Carscoops, компанія Citroen вже готується до заміни моделі C3 Aircross на нову генерацію. Адже перший кросовер Citroen C3 Aircross був презентований ще 2017 року та вже пройшов планове оновлення. Зараз є лише загальна інформація, що стала відома виданню, проте й цього немало.

Отже, автомобіль Citroen C3 Aircross другої генерації збереже загальні рису дизайну, проте стане більш «агресивним»: виділений капот та гострокутні фари підкреслюють стиль SUV, а велика пасажирська зона гарантує простір в салоні. Загалом дизайн нового Citroen C3 Aircross має нагадувати оновлену модель Citroen C5 Aircross. Водночас збережеться широкий вибір яскравих кольорів та можливість декоративного оздоблення у різноманітних пакетах.

Технічні зміни куди більш радикальні, ніж зовнішність. Кросовер Citroen C3 Aircross має бути побудований на платформі CMP (або eCMP для електричних версій), що вже використовується для автомобілів Citroen C4 та Citroen C4 Х. До речі, згадка про електричні версії важлива. Адже Citroen C3 Aircross може отримати їх одразу дві – потужністю 136 к.с. або 100 к.с. для базової модифікації. Крім того, будуть електрифіковані й бензинові варіанти моделі: очікується масове впровадження «м’яких гібридів» на основі бензинових двигунів PureTech. Це дозволить не тільки покращити характеристики, але й також відмовитись від турбодизелів.

Новий автомобіль Citroen C3 Aircross має бути презентований 2024-го, перші тести закамуфльованих прототипів мають розпочатись ще раніше – у 2023 році. Тобто, вже незабаром ми зможемо дізнатись, наскільки ці очікування виявляться наближеними до реальності для моделі Citroen C3 Aircross другої генерації.