Одна з зірок найвідомішої супергеройської кінофраншизи від Marvel про «Месників» нещодавно змінила смартфон. Саме це стало приводом для новини на тематичних сайтах про технології, адже Кріс Еванс (Chris Evans) a.k.a. «Капітан Америка» не просто придбав новий телефон, а вже мав оновити старий ґаджет — iPhone 6S. Цим він поділився з фанами у своїх соціальних мережах, додавши фото з процесом трансферу даних у нову модель.

«Спочивай з миром, iPhone 6s

Нам було добре разом. Я буду сумувати за твоєю кнопкою Home.

Я не буду сумувати за нічними битвами у намаганні зарядити тебе. Або за зернистими фото. Або за раптовими змінами заряду зі 100% до 15%, а потім повним розрядом протягом декількох хвилин.

Це була дика поїздка. Спочивай, друже», — написав Кріс.

Так, навіть у такої кінозірки у 2022 році міг бути старий смартфон, який побачив світ у вже далекому 2015 році. Хоча варто зазначити, що навіть зараз цей ґаджет підтримує роботу з актуальною на сьогодні iOS 15. І, певно, Кріса влаштовувало те, як смартфон працює, але приводами для заміни стали старий акумулятор та слабенькі за сучасними стандартами можливості камери.

Новий iPhone заважкий навіть для «Капітана Америка»

Можна було подумати, що на цьому історія завершиться щасливим фіналом, але, як виявилося, є варіанти. В інтерв’ю для Collider з приводу нового фільму за участю Кріса The Gray Man (який, до речі, виходить 22 липня на Netflix), одним з питань до колишнього «Капітана Америка» був й цей випадок.

Як виявилося, Кріс все ще сумує за старим телефоном. Йому не вистачає кнопки Home та новий iPhone 13 Pro для нього заважкий. Його колега по стрічці, акторка Ана де Армас (Ana de Armas), підтримала Кріса, зауваживши, що на її мізинці залишаються сліди від смартфона, а інтерв’юер погодився щодо кнопки Home.

Цікаво, що від iPhone SE «Капітан Америка» відмовився, додавши, що хоче iPhone 6. Мотиви зірки зрозуміти важко, адже корпус цих смартфонів відрізняється лише матеріалом задньої кришки, яка у новішої моделі зроблена зі скла, а не металу.

А от стосовно ваги вже не посперечаєшься. Окрім зручнішої форми та компактнішого корпусу, iPhone 6s ще й був на чверть легшим за новий iPhone 13 Pro — 143 проти 204 грамів (+/- вага захисного чохла). iPhone 12 Pro важив трохи менше — 189 грамів. На папері це не здається суттєвим, але після років використання iPhone 6s не дивно, що для актора ця різниця стала відчутною. З iPhone SE такої проблеми не було б. І це ще добре, що Кріс не придбав більшу модель, адже вага iPhone 13 Pro Max складає 240 грамів, додавши до яких вагу чохла, можна отримати щось наближене до невеликого планшета.

Але дійсно іронічно, що новий смартфон заважкий для «Капітана Америка», чим інтерв’юер підколов Еванса.

Також в історії не до кінця зрозуміло, яку саме модель придбав Кріс. В інтерв’ю вказано, що це iPhone 12 Pro, хоча на фото в його Інстаграмі добре видно, що це iPhone 13 Pro (розрізнити саме цю модель можна за розміщенням розмовного динаміка). Хай там що, але здається, «Капітан Америка» мав би легко вправлятися з вагою нового смартфона.