Минулого року уряд США випустив звіт щодо НЛО. Тоді багатьох здивувало, що у звіті не змогли пояснити 143 зі 144 помічених об’єктів. «Де прибульці?» – питав один із його заголовків.   

Тоді уряд не повідомив, хто стояв за дослідженням. Однак минулого тижня астрофізик міністерства оборони США і ведучий реаліті-шоу Тревіс Тейлор заявив, що був «головним науковцем» дослідження.  Раніше ведучий неодноразово заявляв у своїх виступах, що бачив НЛО на власні очі, і що за ним стежили надприродні істоти, які ламали його автомобіль і побутову техніку.  

НЛО-скептиків у науковій спільноті шокувала така заява. Пентагон підтвердив, що Тревіс Тейлор виконував провідну роль в урядовій групі, яка підготувала звіт 2021 року. 

«Його неофіційно називали головним науковцем, оскільки тривали спроби зібрати більшу команду, та це не була штатна посада», – говорить прес-секретарка організації. 

Тревіс, згідно з профілем у LinkedIn, має п’ять наукових ступенів і працює над передовими космічними технологіями. Він опублікував два академічні підручники та безліч наукових статей. У нещодавній заяві він пояснив, що його запросили стати провідним урядовим науковцем з НЛО у 2019 році. На той час він працював у Командуванні космічної та протиракетної оборони армії США, де перебував із 2007 року. 

Окрім роботи з телешоу «Стародавні прибульці» («Ancient Aliens»), Тейлор Тревіс знімався у шоу «Таємниці ранчо Скінвокера» («The Secret of Skinwalker Ranch»), у якому досліджують паранормальні явища. Тревіса критикують за антинаукове сприйняття надприродного. 

«Я не здивований та починаю розуміти, чому (урядовій) робочій групі так і не вдалося виявити невідомі повітряні явища», – прокоментував новину НЛО-скептик Роберт Шеффер.