Захоплення новими знімками, які зробив телескоп Вебба, не вщухає кілька днів. На них надзвичайно детально видно туманності, скупчення галактик і найглибший космічний простір. Проте зараз NASA опублікувало фото набагато ближчих об’єктів, які Вебб може бачити.

Під час налаштування одного з інструментів, науковці вирішили перевірити, чи можна використовувати телескоп Вебба для спостереження за нашою Сонячною системою – і зробили кілька фото Юпітера. 

Телескоп Вебба може детально фотографувати планети Сонячної системи та їхні супутники
Джерело: NASA

На знімках, зроблених за допомогою камери NIRCam, чітко видно кільця газового гіганта, його супутник Європу та Велику червону пляму. З використанням 2,12-мікронного фільтра фото показало також супутники Теба та Метіда. 

«Ці фото Юпітера дають повне уявлення про те, що може спостерігати Вебб: від найбільш віддалених галактик до планет на нашому космічному «задньому подвір’ї», які можна побачити неозброєним оком із вашого власного подвір’я», – говорить один із науковців, які працювали з фото.    

Усі знімки телескоп зробив під час трьох окремих спостережень, довівши, що може знаходити та відстежувати зірки поблизу такого яскравого об’єкта, як Юпітер. Це означає, що його також можна використовувати для вивчення супутників у нашій Сонячній системі.

Також під час тестування науковці відстежували окремі астероїди в поясі астероїдів, щоб визначити, які найшвидші об’єкти може спостерігати телескоп Вебба. За словами науковців, телескоп показав себе блискуче, тож можна очікувати більше детальних фото космосу в майбутньому.