AI для генерації зображень стало трендом. Цьому посприяла поява DALL-E 2, що доступний обмеженому колу тестувальників, та Craiyon – нової версії DALL-E Mini, відкритої для всіх. 

Meta також не відстає – компанія показала свій інструмент для генерації зображень на основі штучного інтелекту. Розробники сподіваються, що він допоможе побудувати у метавсесвіті захоплюючі світи та створюватиме якісне цифрове мистецтво. 

Зображення, створені “Make-a-Scene”. Джерело: Meta

Особливість нового інструменту у тому, що він дає більше контролю над вихідним зображенням. Усі його попередники беруть за основу текстову фразу, яку потім перетворюють на картинку різними способами. Для Meta цього виявилось недостатньо. 

«Щоб реалізувати потенціал штучного інтелекту для розвитку творчого самовираження люди повинні формувати і контролювати контент, який створює система», – говорить Марк Цукерберг.  

Для генерації зображення «Make-A-Scene» використовує не лише текстові описи, а й ескізи, створені користувачами. Це дозволяє людям вплинути на композицію картинки. У результаті виводить зображення розміром 2048 х 2048 пікселів. 

«Це демонструє, як люди можуть використовувати текст і прості малюнки, щоб передати своє бачення з більшою точністю за допомогою різних елементів, форм, композиції, глибини та структур», – говорить Цукерберг. 

Зараз Meta поділилися технологією з відомими AI-художниками, які випробують її можливості. Коли вона стане відкритою назагал, поки що невідомо.