Нейромережа DALL-E, що створює зображення за текстовим описом, досі доступна небагатьом. Однак вона має альтернативу, з якою можуть побавитись всі – Craiyon, або колишній DALL-E Mini. Це відкритий онлайн-інструмент на основі штучного інтелекту, який генерує добірки зображень навіть за складним описом. 

Користуватись Craiyon дуже просто. Після того, як ввели запит і натиснули Draw, слід зачекати до трьох хвилин на появу добірки з дев’яти зображень. Програма не має обмежень щодо мови або довжини запиту – однак найкраще виконує завдання англійською. Якщо запит буде задовгим, його частина може не врахуватися у малюнках. 

Ось кілька прикладів того, що може створити штучний інтелект за простим або складнішим запитом: 

Отримані зображення можна збільшити та зберегти собі, зробивши знімок з екрана. Команда Craiyon говорить, що їх можна вільно використовувати для себе і навіть надрукувати на футболці. 

Ділитися AI-творчістю можна також у спільноті на Hugging Face. Серед іншого, тут знаходяться дійсно цікаві або фотореалістичні запити, як-от «Майкл Джексон місячна хода на воді» або «Лимонний меренговий пиріг на тлі великих пірамід у хмарний день».

Craiyon був раніше відомий як DALL-E Mini – програма з відкритим кодом, яка могла відтворити результат «великого» DALL-E від OpenAI. DALL-E Mini не належав творцям DALL-E, однак міг з ними асоціюватись. Розробники пояснюють, що OpenAI попросили їх змінити назву, щоб уникнути плутанини.