Стартап Magic Leap, який свого часу зібрав інвестицій на суму $2,6 млрд та обіцяв революцію в доповненій реальності, поки не зміг виконати свої обіцянки. У 2018 році він випустив свою першу гарнітуру, яка значно поступалася тим можливостям, які проєкт демонстрував в демо-відеороликах під час її розробки.

Проте вже 30 вересня компанія все-таки планує випустити наступну гарнітуру, яка отримала назву Magic Leap 2, а її ціна заявлена на рівні $3299.

Гарнітура доповненої реальності Magic Leap 2 отримає ціну в розмірі $3299

Magic Leap 2 повністю орієнтована на бізнес. Гарнітура отримала менший корпус з вагою 260 грамів та побудована на платформі AMD – 7-нанометровий 4-ядерний чип Zen2 з частотою до 3,92 ГГц, графікою AMD GFX10.2 та 256 ГБ вбудованої пам’яті. Вона також пропонує роздільність 1440×1760 точок, яскравість від 20 до 2000 ніт, ширше поле зору та унікальну функцію, яка затемнює частини реального світу, щоб віртуальні об’єкти здавалися менш примарними.

Гарнітура буде доступна в трьох варіаціях:

  • Magic Leap 2 Base за $3299 — за самі окуляри та річну гарантію;
  • Magic Leap 2 Developer Pro постачається з додатковим орієнтованим на розробників програмним забезпеченням і зразками проєктів за $4099;
  • Magic Leap 2 Enterprise із дворічною підтримкою корпоративного програмного забезпечення за $4999.

Генеральний директор Magic Leap Пеггі Джонсон повідомила, що компанія в основному зосереджена на трьох галузях для своєї нової гарнітури: «охорона здоров’я, оборона та державний сектор, а також виробництво та промисловість», окрім того, не відкидає партнерство з мистецькими проєктами та компаніями у сфері розваг.

Зараз на ринку небагато гарнітур доповненої реальності рівня HoloLens 2 від Microsoft, тому цілком можливо, що Magic Leap 2 зрештою знайде свою нішу.