Поціновувачі швейцарських годинників та фани Формули-1 мають знати бренд Richard Mille. Це виробник механічних годинників, які зазвичай мають великий та прозорий корпус, помітний дизайн та цінники, які вимірюються декількома сотнями тисяч доларів, а іноді перетинають мільйонні позначки. Але цього разу виробник зміг здивувати інакше.

Частіше за все механічні годинники не вирізняються тонкими корпусами. Та іноді люксові бренди змагаються в інженерному мистецтві та випускають надтонкі моделі. Раніше цього року бренд Bulgari показав модель Octo Finissimo Ultra, яка при товщині корпуса в 1,80 мм посіла першу сходинку за цим параметром. Але протрималася там всього декілька місяців — колаборація Richard Mille та Ferrari потіснила рекордбрейкера.

Нова модель Richard Mille RM UP-01 Ferrari стала найтоншим механічним годинником. Ціна — майже $2 млн

Тепер Richard Mille RM UP-01 Ferrari завтовшки 1,75 мм має «чемпіонський пояс» за цією версією. Товщина самого механізму складає всього 1,18 мм, тоді як задня пластина корпусу слугує основним кріпленням. Для порівняння, товщина кредитної карти становить 0,76 мм. 

Великої кількості функцій у годинника немає. Він лише показує поточний час, без додаткового секундоміра, дати, тахіметра тощо. Звичайно, жодних «розумних» функцій теж немає. А все, що оточує невеликий циферблат, фактично є лише рамкою з логотипами та налаштуваннями.

Завдяки двом вмонтованим «колесам», користувач може корегувати час або завести годинник. Зазвичай це робиться окремим колесом на правій боковині, але тут довелося піти незвичним шляхом. Тому для буденної процедури заводу або зміни часу доведеться користуватися спеціальною викруткою.

Нова модель Richard Mille RM UP-01 Ferrari стала найтоншим механічним годинником. Ціна — майже $2 млн

І так, не дивлячись на товщину корпуса, це все одно великий та помітний аксесуар. Його розміри складають 51×39×1,75 мм. Турбуватися про деформацію корпусу не доведеться, адже його матеріалом виступає титан п’ятого класу. Це дозволило зберегти міцність та невелику вагу. При цьому модель має витримувати прискорення до 5000 G та занурення у воду глибиною до 10 метрів.

Стати власником такої надтонкої краси можна за дуже «товсту» ціну — $1888000. Всього буде випущено лише 150 таких годинників.