Про це повідомляє ресурс Nikkei Asia. За його інформацією, це відбуватиметься поступово — Nikon ще випускатиме й продаватиме актуальні моделі SLR-камер, проте сфокусується на розробці виключно бездзеркальних моделей, які останнім часом покращили якість зображення, при цьому компактніші та легші за класичні “дзеркалки”.

“Смерть” дзеркальних камер прогнозується вже давно, але дуже схоже, що нарешті вона вже на порозі. Так, місяць тому Nikon повідомила, що припиняє виробництво моделей початкового рівня D3500 та D5600, а останню нову SLR-камеру — модель для ентузіастів D780, компанія випустила ще на початку 2020 року. З усім тим, минулого року Nikon продала більше ніж 400 тис. дзеркальних камер, тож вважати цей ринок “зовсім мертвим” поки все ж зарано.

У відповідь на цю новину Nikon оприлюднила офіційну заяву, в якій не підтвердила (але й не спростувала) публікацію Nikkei Asia. Так, в ній повідомляється, що це все спекуляції та що Nikon не має що анонсувати стосовно цього — і що компанія продовжує виробництво, продаж та сервісне обслуговування DSLR-камер.