Нещодавно світу було презентовано Renault 5 Diamond Concept – це так званий «ресто-мод»: відновлення класичної моделі зі збереженням загального стилю, але з використанням деяких сучасних деталей. Цього випадку героєм для змін став автомобіль Renault 5, що якраз святкує власний 50-річний ювілей: серійний випуск оригінальної моделі розпочався у 1972 році.

Проте компанія Renault підійшла по питання максимально оригінально, створивши не просто «ресто-мод», а справжній дизайнерський артоб’єкт. Лишень погляньте його на світлини!

До роботи було залучено фірмовий дизайн-підрозділ Renault та французького дизайнера П’єра Ганало (Pierre Ganalons). То ж, «ресто-мод» Renault 5 Diamond Concept отримав багато цікавих рішень зі світу високої моди та домашніх меблів. Наприклад, фари у вигляді діамантів та кермо з мармуру, золотистий декор окремих деталей. В салоні знайшлось місце для підставки під сучасний смартфон та встановлені тоновані скельця класичних круглих приладів.

Що стосується технічної частини, то компанія Renault повідомляє про використання електричного приводу. Проте навряд Renault 5 Diamond Concept можна вважати натягом на електромобіль – тим більш, вже існує концепт-кар майбутнього електромобіля Renault 5. Цей «ресто-мод» побудований саме навколо питання нетрадиційного дизайну та епатажного стилю.