Презентовано нову генерацію Volkswagen Amarok – це пікап середнього класу від «німців», що цього разу розроблявся спільно з американською компанією Ford та буде вироблятись на заводі у Південній Африці. Така собі «глобалізація» в автомобільному світі на прикладі окремо взятої моделі. Яка, до речі, зі зміною генерації суттєво додала у розмірах: відтепер довжина автомобіля становить 5,35 м, колісна база сягає 3,27 м.

Що ще змінилось? Звісно, помітно змінився дизайн: нова кабіна та світлодіодні фари (в максимальних версіях навіть матричні), «вирізані» арки коліс та велетенські диски – максимум до 21 дюйма. Автомобіль буде пропонуватись з одинарною або подвійною кабіною, то ж від цього напряму залежить й розмір кузова. Нижче ми наводимо світлини, де новий пікап Volkswagen Amarok представлено у виконанні з подвійною кабіною.

Автомобіль отримає широкий асортимент двигунів: чотири дизелі та бензин на додачу. Базовим є 2-літровий 4-циліндровий турбодизель потужністю 150 к.с., наступним є його аналог, проте вже на 170 «коней». Також 2-літровий 4-циліндровий дизельний двигун, проте вже з двома турбінами, пропонує 204-209 к.с. в залежності від ринку збуту. А лідером дизельної лінійки є 3-літровий V6 на 241-250 «коней». Плюс в гамі представлено бензиновий 2,3-літровий 4-цилиндровий турбодвигун, що видає 302 к.с.

Привод – на задні колеса (для найпростіших версій) або повний 4MOTION, що може мати знижувальний ряд. Коробки перемикання швидкостей теж у варіаціях: 5- або 6-ступенева «механіка», 6-ступеневий «автомат», та навіть 10-ступенева АКПШ для максимальних версій автомобіля. Сучасність нового Volkswagen Amarok підкреслює також і салон: цифрова панель приладів на основі 8- або 10-дюймового дисплея, вертикальний тач-скрін діагоналлю 10 або 12 дюймів. Плюс 20 систем допомоги водію та преміальна аудіосистема.

Виробник обіцяє, що новий автомобіль надійде до продажу вже наприкінці цього року. Сподіваємось, що новий пікап Volkswagen Amarok не забариться приїхати й до України – а у нас в цей час вже буде тихо та мирно.