З 7 липня запрацювали нові тарифи на міжнародну доставку від Нова пошта. Зокрема, здорожчала доставка в Україну з-за кордону. Тарифи на доставку особистих речей за кордон поки лишаються незмінними, а відправка в Польщу навіть стала дешевшою на третину. Розповідаємо про все детально. 

Зміна тарифів на міжнародні доставки

Через ріст вартості пального, в тому числі й авіа, тариф на «Глобальну доставку» в/із США підвищується на 20%, з інших країн і територій світу – на 10%. 

Наприклад, доставка посилки вагою 0.5 кг зі США тепер коштує 840 грн. З іншої країни світу – від 1100 грн (залежно від країни). Доставка документів вагою до 0,5 кг у США становитиме 720 грн,  а в іншу країну світу – від  880 грн. Розрахувати вартість доставки можна самостійно за посиланням

Тарифи на доставку з міжнародних інтернет-магазинів

Користуватися сервісом NP Shopping також стало дорожче. Вартість доставки покупок вагою до 0.5 кг зросла на $1-2 в середньому у всіх вагових категоріях. Тарифи на посилки зі США зросли в середньому на $2.

Відтак доставка вагою 0,5 кг з іноземного інтернет-магазину буде коштувати:

  • з США та Англії – $7
  • з Польщі, Німеччини, Іспанії та Франції – $5
  • з Італії та Туреччини – $6

Тарифи на відправку речей з України за кордон

Знижки на послугу «Речі з дому за кордон» продовжують діяти. Через Нову пошту можна відправити особисті речі у 25 країн Європи. Розмір знижки залежить від зони доставки

Нова пошта змінює вартість міжнародної доставки: повний перелік змін

*доставка до Польщі стала дешевшою на 33%. Раніше вона коштувала відповідно 800, 1200 та 2000 для перших трьох вагових категорій. 

Перед відправкою слід переглянути речі на предмет небезпечних, заборонених і таких, що не приймаються до перевезення. Перевірити їх можна за списком. Також на відправлення вартістю понад €44 може нараховуватись мито  у країнах ЄС.