Автомобіль Volkswagen Phaeton з’явився рівно 20 років тому – у 2002 році. Проєкт був цікавий, проте навряд успішний: «народний» люкс-седан майже нічого не міг протиставити культовій «німецькій трійці» з точки зору техніки та оснащення, окрім самого статусу «народний». Однак це не робить сам автомобіль поганим – свого часу саме Volkswagen Phaeton та кросовер Volkswagen Touareg дозволили суттєво підняти статус бренду Volkswagen.

Довгий час вважалось, що седан Volkswagen Phaeton так і не отримає наступника. Насправді виявилось, що ми стояли за один крок від появи автомобіля другої генерації – і його кодове ім’я Volkswagen Phaeton D2.

Концепт-кар Volkswagen Phaeton D2 був створений ще у 2016 році. Проте він і зараз виглядає сучасно. А ще він виглядає так, наче був маже готовий до запуску у серійне виробництво: дизайн концепту повністю відповідає сучасному модельному ряду Volkswagen.

Та й технічна частина вже була підготована. Для нового автомобіля планувалось використання платформи MLB, а у якості силових агрегатів розглядалось встановлення електромоторів. Хоча, якщо поглянути на панель приладів, то можна помітити там традиційний тахометр. А ще можна помітити, що панель приладів поєднана з великим сенсорним дисплеєм – так само як у моделі Volkswagen Touareg актуальної генерації. То ж ще раз: по-перше, концепт Volkswagen Phaeton D2 був близький до серії; по-друге, він і зараз відповідає технічному рівню бренду Volkswagen.

А ще – відповідає очікуванням пасажирів від люкс-седану: безліч простору для ніг, пульт керування в задній частині салону, вишукане оздоблення. Звісно, історію вже не перепишеш. Але цікаво: чи мав би шанси Volkswagen Phaeton D2 на успіх? Чи навпаки – знову повторив історію свого попередника? Напишіть свою відповідь в коментарях.