Ігрові монітори стають все більшими й що далі, то менше відрізняються від звичайних телевізорів — принаймні зовні. У травні ми дізналися про наміри LG випустити 48-дюймовий ігровий OLED-монітор, а зараз Gigabyte у своєму ігровому бренді Aorus анонсував нову модель S55U — це 55-дюймовий 4K-монітор… що працює під керуванням Android TV.

Директор з маркетингу Aorus називає Gigabyte S55U найбільшим ігровим монітором у світі, але це не зовсім так: наприклад, у Philips в лінійці Momentum деякий час також вже є як мінімум одна модель з аналогічною діагоналлю — 558M1RY. Проте, здається, це дійсно найбільша діагональ в ігрових моделях, принаймні поки що.

З ігровими характеристиками у Gigabyte S55U повний порядок: в ньому використовується 10-бітова VA-панель з підсвічуванням на базі квантових точок з діагоналлю 54,6” і роздільною здатністю 4K. Частота оновлення становить 120 Гц, є підтримка адаптивної частоти AMD FreeSync Premium. Час реакції — 2 мс (GtG), колірне охоплення покриває 96% простору DCI-P3 (140% sRGB). Статичний контраст 5000:1, пікова яскравість може сягати 1500 кд/м² (типова — 500 кд/м²), є підтримка усіх головних стандартів HDR: HDR10/10+, HLG, Dolby Vision. Також у панелі є повноцінне тилове підсвічування з зональним затемненням (132 індивідуальні зони).

Gigabyte представив 55-дюймовий ігровий монітор — S55U

Загалом, Gigabyte S55U дуже нагадує звичайний 55-дюймовий телевізор з ігровою панеллю, але виробник пішов ще далі та вбудував у монітор “розумну оболонку” Android TV, тож його можна використовувати навіть без ПК. Тепер, щоб стати остаточно схожим на традиційний ТВ, монітору не вистачає хіба що ТВ-тюнера (пульт ДУ в комплекті вже є — з типовим дизайном, оптимізованим для використання з Android TV).

На жаль, інформації щодо ціни або орієнтовного часу надходження у продаж поки що немає.