В обговореннях ігрових моніторів, особливо великих діагоналей, нерідко як варіант згадують OLED-телевізори LG (наприклад, C1 або CX). Схоже, компанія і сама про це в курсі, тому нарешті анонсувала новий ігровий OLED-монітор — 48-дюймовий LG UltraGear 48GQ900, який скоріше схожий на звичайний телевізор, що опинився на “моніторній” підставці.

В ньому використовується OLED-панель діагоналлю 47,5” і роздільною здатністю 4K, частота оновлення становить 120 Гц (може бути розігнана до 138 Гц), є підтримка технології адаптивної частоти AMD FreeSync Premium та сумісність з NVIDIA G-Sync. Час реакції приголомшливий як для звичайних LCD-моніторів — лише 0,1 мс (GtG).

LG представила свій перший ігровий OLED-монітор — LG UltraGear 48GQ900

Також є підтримка HDR10, але сертифікація VESA DisplayHDR відсутня (на відміну від інших моніторів, що їх заразом було анонсовано) — враховуючи наявність широкого колірного охоплення (98,5% DCI-P3), можна припустити, що проблема може бути в недостатній для сертифікації піковій яскравості.

Акустика, здається, дісталася LG UltraGear 48GQ900 “у спадок” від телевізійної моделі — це стереосистема потужністю 2х20 Вт (зазвичай в десктопних моніторах можна побачити 5 Вт, максимум — 10). Наявні відеовходи — три HDMI 2.1 та один DisplayPort (саме через останній і можливо отримати відеорежим 4K@138 Гц, тоді як для HDMI максимальним буде 4K@120). Для зручнішого керування виробник додає до монітора модуль дистанційного керування, який дозволяє змінювати гучність, перемикати ігрові режими тощо.

LG представила свій перший ігровий OLED-монітор — LG UltraGear 48GQ900

Вартість LG UltraGear 48GQ900 не повідомляється, хоча у продаж монітор має надійти вже цього місяця — щоправда, поки лише в Японії; до решти світу він добереться “колись потім”.