Офіційний дистриб’ютор KIA, ТОВ «ФАЛЬКОН-АВТО», нещодавно повідомив про постачання в Україну нової партії автомобілів KIA, серед яких був й кросовер KIA Sportage нової генерації.

Нагадаємо: кросовер KIA Sportage ось вже декілька років поспіль є одним з найпопулярніших автомобілів в Україні – він вдало поєднує компактні зовнішні розміри та просторий салон, наявність версій з переднім або повним приводом, гарну комплектацію та помірний прайс. Нова генерація моделі лише посилює ці позиції: зверніть увагу на оригінальний дизайн та сучасний салон.

Ще й наш місцевий дистриб’ютор постарався та підготував оптимальну гаму модифікацій. Серед пропозицій нового KIA Sportage – версії з двигуном «2.0» або «1.6Т», модифікації з переднім або повним приводом, декілька комплектацій. Залишилось лише поставити гарний прайс…

І ось тут нас зустрічає така собі «певна непевність»: на кожну версію автомобілів KIA вказано одразу дві ціни, що суттєво відрізняються. Різниця складає близько 30% – немало!

Пояснення щодо прасу вказує, що ціну з економією вдалось отримати завдяки спрощеній системи оподаткування. Нижче на сайт зазначено, що саме мається на увазі: ТОВ «ФАЛЬКОН-АВТО» є платником єдиного податку 2% спрощеної системи оподаткування, група 3. Завдяки чому в ціну автомобілів не включається ПДВ та деякі інші податкові платежі.

Але це вносить невизначеність у майбутнє автомобіля KIA Sportage в Україні. Бо якщо новий кросовер KIA Sportage буде продаватись за ціною від 600 з невеликим тисяч гривень – то перед нами знову бестселер. А якщо вартість стартуватиме від майже 800 тисяч гривень – то вже «є нюанси».