Дебютував крос-седан Citroen C4 X: неочікувана альтернатива традиціям

Що ж, французи підтверджують світ титул сміливих експериментаторів. Ось Renault перетворює Scenic на водневий концепт, фірма Peugeot створює крос-хетчбек 408, а компанія Citroen – експериментує з седанами.

Адже нова модель Citroen C4 X являє собою ніщо інше, як седан: видовжений 4,6-метровий кузов (проти 4,36 м у звичайного хетчбеку Citroen C4), оригінальна задня частина, окрема кришка багажника. Водночас це седан з натяком на кросовер: захисні пластикові накладки, великі колеса, чималий кліренс у 156 мм.

Звісно, нарощування задньої частини не минулось дарма – багажник збільшено до 510 літрів, а спинки заднього дивану встановлено під іншим кутом, що має забезпечити більш комфорту посадку. Та й загалом комфорту приділено багато уваги: наприклад, використана підвіска з особливими м’якими амортизаторами, а сидіння отримали додатковий шар покриття.

На перший погляд здається, що це всі зміни в салоні. Однак зверніть увагу на мультимедійну систему: вона побудована на основі вже відомого 10-дюймового дисплея, проте отримала нове меню та функції – наприклад, оновлення «по повітрю».

Що стосується силових агрегатів, то новий крос-седан Citroen C4 X загалом повторює хетчбек Citroen C4: бензинові 1,2-літрові турботрійки (100-130 к.с.) або 1,5-літровий 4-циліндровий турбодизель (130 к.с.), «механіка» або 8-ступеневий «автомат», передній привод. Система повного приводу не передбачена платформою СМР.

Проте ця платформа передбачає створення електричної версії, що отримає власну назву Citroen е-C4 X: електродвигун потужністю 100 кВт (136 к.с.) та акумулятор на 50 кВт·год. Одначе, схоже, покращена аеродинаміка седана зробила свою справу – новий електромобіль Citroen е-C4 X здатен подолати на одному заряді акумулятора до 360 км, що є чи не рекордним результатом серед родичів по концерну.

Ну що, цікавий вийшов малюк? Як вважаєте, що переважає в новому автомобілі Citroen C4 X – кросовер чи все ж седан?

Більше коментарів!