Тільки що дебютував новий автомобіль Peugeot 408. Якщо раніше це був седан на базі Peugeot 308, то тепер мова йде про крос-хетчбек: дивовижне поєднання класичного великого капота, виділеної зони салону з похилою задньою кришкою багажника, та збільшеного дорожнього просвіту – майже 19 см. Додаток «крос» тут недарма!

Плюс додайте до цього дизайн, що знаходиться на «вістрі» сучасного фірмового стилю Peugeot: світлодіодні «ікла» попереду та гострі виступи-пазурі на даху позаду, решітка радіатора без чітко окреслених меж, багато глянцю та величезні (від 17 до 20 дюймів) колеса.

Водночас основою автомобіля знову виступає Peugeot 308 та платформа ЕМР2. Проте зміна лише однієї цифри у випадку Peugeot багато чого змінює в самому автомобілі. Так, нова модель Peugeot 408 значно більше за 308-й: довжина сягає 4,69 м, а колісна база простягнулась на 2,79 м – це майже рівень «старшої» моделі Peugeot 508.

Та й техніка відповідна. Базовим варіантом для Peugeot 408 виступає 1,2-літровий бензиновий турбомотор на 130 «коней». Проте також запропоновані два сучасні гібриди з можливістю підзарядки: бензиновий 1,6-літровий двигун плюс електромотор, загальна потужність 180 або 225 к.с., можливість подолання відстані до 60 км лише на електроприводі.

Крім того, ще й салон «на рівні»: фірмова концепція Peugeot i-Cockpit створена завдяки одразу двом 10-дюймовим дисплеям та маленькому керму, що вже стало ознакою сучасних автомобілів Peugeot. Також максимальні версії Peugeot 408 запропонують сидіння з масажем, преміальну аудіосистему Focal, численні системи комфорту та безпеки: адаптивний круїз-контроль, матричні фари, радари по колу автомобіля, автогальмування тощо.

Новий Peugeot 408 – створений у Франції, ідеальний для України

То ж у випадку нового Peugeot 408, ми отримали європейський автомобіль (він не тільки розроблений, але й буде вироблятись у Франції), що чудового підходить для України: яскравий дизайн, потужні двигуни, збільшений кліренс, сучасне обладнання. Вже чекаємо! Залишилась одна справа – не перегнути з прайсом.