Конкурс «Авто року в Україні» оприлюднив переможців та власників титулу найкращих автівок у 2022 році – ними стали автомобілі Citroen C4 та Hyundai Tucson. Відбір та голосування проводилось протягом 2021 року, а підсумки підводились на початку 2022, коли ще ніхто не думав, що війна і справді прийде на мирні українські землі.

Тому все це зараз виглядає дещо нереалістично – проте майже виконана робота має бути завершена. Тай такі новини дозволяють хоч якось згадати минуле життя або запланувати плани на майбутнє: ось яке авто я хочу придбати після перемоги!

Тим краще, що конкурс «Автомобіль року» відзначив не тільки Citroen C4 та Hyundai Tucson, але й безліч інших гарних автомобілів. Наприклад, новий седан Mercedes S-Class очікувано став найкращим представником люкс-сегменту. А кросовери Volvo XC60 Recharge та Toyota Yaris Cross відзначені, як найкращі гібриди у своїх сегментах. Проте не обійшлося і без дивних рішень: наприклад, Hyundai Ioniq 5 здобув перемогу у вигляді найкращого електро-SUV, хоча він більше схожий на високий хетчбек. А електромобіль Audi e-tron GT виграв одразу три номінації – і якщо з титулами «найкращий дизайн» або «легковий електромобіль» можна безумовно погодитись, то на звання найкращої спортивної автівки могли претендувати й інші достойні кандидати.

Проте, зрештою, неможливо позбавитись думки, що зараз автомобілем року в Україні стане чергова «евро-бляха». Тим паче починаючи з 1 квітня розмитнення авто буде безплатним для українців – аж до скасування воєнного стану. Тому наразі ситуація виглядає так, що найближчими місяцями не варто очікувати хоч будь-яких продажів нових автомобілів, максимум уваги буде зосереджено на обслуговуванні та ремонті вже наявних автівок. А далі – сподіваємось на перемогу (також завдяки та «евро-бляхам» для бійців!) та стабілізацію ситуації в Україні. Після чого ми зможемо повернутись до звичного життя та спокійного вибору автомобілів, які справді заслуговують на титул найкращих.