Sony анонсувала нову лінійку ігрових продуктів InZone, до якої входять монітори та гарнітури, виконані в єдиному з PlayStation 5 дизайні — проте орієнтовані вони не тільки на консольних гравців, але й комп’ютерних.

Флагманом нової лінійки є монітор InZone M9. Це 27-дюймова модель з IPS-панеллю, роздільною здатністю 4K та частотою оновлення 144 Гц. Час реакції становить 1 мс, є підтримка технологій адаптивної частоти як для консолей, так і ПК — монітор сумісний з NVIDIA G-Sync. Відеосигнал InZone M9 може отримувати через DisplayPort, HDMI 2.1 та USB-C.

У монітора є локальне затемнення підсвічування на 96 зон і сертифікація DisplayHDR 600. Також InZone M9 підтримує тональне відображення HDR для автоматичного налаштування зображення при підключенні до PS5. Крім того, монітор може самостійно переключатися в кінорежим при перегляді відео на стрімінгових сервісах або з Blu-ray та повертатися до ігрового режиму з мінімальною затримкою введення, коли починається ігровий сеанс.

InZone M9 має надійти у продаж влітку цього року, рекомендована вартість – $899. Трохи дивно, але Sony вирішила не комплектувати монітор відеокабелями — користувач, на її думку, сам придбає той кабель, що йому більше до смаку.

Крім флагмана M9, Sony також представила дешевшу модель — M3. Вона коштуватиме $529, це також 27-дюймовий монітор, проте без локального затемнення, з роздільною здатністю Full HD та максимальною яскравістю на рівні 400 ніт — проте максимальна частота оновлення становитиме 240 Гц. У продаж M3 має надійти взимку.

Крім моніторів, до лінійки InZone також входять ігрові гарнітури. H9 — топова модель, це великі накладні навушники, які можуть працювати через бездротове з’єднання 2,4 ГГц або Bluetooth. За дизайном InZone H9 не схожі на Pulse 3D — гарнітуру, що було анонсовано одночасно з виходом PS5, натомість нова модель має вигляд більш традиційної геймерської гарнітури. Sony обіцяє до 32 годин автономної роботи та підтримку цифрового шумозаглушення.

Sony InZone — ігрова периферія для ПК та PS5

Як і монітори, H9 орієнтується не тільки на PS5, але й на ПК — комп’ютерні гравці можуть встановити додаток-компаньйон InZone, що підтримує персональні налаштування 360 Spatial Sound (причому для цього користувачеві доведеться… сфотографувати свої вуха — Sony запевняє, що це дійсно покращить звучання персонально для вас).

Також до нової лінійки входять дві доступніші моделі — бездротова H7 з трохи “простішими” характеристиками (відсутнє шумозаглушення тощо), але зі схожим дизайном, двома варіантами підключення й довшим часом автономної роботи (до 40 годин), плюс дротова H3 — найдешевша модель з базовими характеристиками, але знов-таки в єдиному дизайні ігрової периферії PS5.

Усі три гарнітури надійдуть у продаж 7 липня, вартість H9 становитиме $300, H7 – $230, і нарешті H3 коштуватиме $100.