Ми знаємо компанію Red Bull як виробника енергетичних напоїв та формульну команду, що неодноразово здобувала чемпіонство. Але також існує підрозділ Red Bull, що займається впровадженням новітніх технологій зі світу перегонів. Тепер компанія Red Bull готова піти ще далі – створити власний суперкар, що має з’явитись у 2025 році.

Проте британське видання AUTOCAR вже з’ясувало деякі деталі нового проєкту. Наприклад, що суперкар Red Bull RB17 отримає 1250-сильний гібридний силовий агрегат, створений на основі V8. Електрична частина гібрида виявиться досить потужною (110 кВт або 150 к.с.), проте розробники особливо акцентуються увагу на тому, що прагнуть зберегти акцент на ДВЗ – це має бути справжній «олдскульний» суперкар з малюнків підлітків! Відверто кажучи, новий суперкар поки що й існує тільки у малюнках-скетчах…

Також дізнались, що суперкар Red Bull RB17 вже існує у виробничих планах: загалом має бути вироблено 50 автомобілів. Для цього знадобиться близько трьох років – будуть випускати по 15 одиниць на рік.

Однак, як стверджують розробники, на частину цих суперкарів вже є потенційні клієнти, яких навіть не зупиняє орієнтований цінник у 5 млн фунтів. Зате можна буде виїхати похизуватись не тільки та трек-дні, але й до культового казино – адже Red Bull RB17 отримає допуск не тільки на закриті полігони, але й на звичайні дороги.