Оновлений інтерфейс користувача, який Google анонсували ще в лютому, відсьогодні починає з’являтися у Gmail для більшої кількості користувачів. Пошта має автоматично перейти на новий формат, у якому Meet, Chat та Spaces будуть розташовані під рукою. 

Кардинальних змін у дизайні пошти не з’явилось. Та оскільки Google прагне розвивати Workspace і зробити його кращим конкурентом Office, невеликі оновлення рухають компанію в цьому напрямку. 

У оновленому інтерфейсі кнопки Meet, Chat та Spaces розташовуються на додатковій панелі у лівій частині екрана. Раніше вони розміщувались під «Вхідними» й іншими папками пошти. Під кожною з цих опцій були відкриті списки чатів/кімнат/доступних функцій. Зараз списки з’являються при наведенні на іконку. 

Також Google дає можливість обрати, які додатки показуватимуться на бічній панелі, або взагалі приховати її, щоб користуватись лише Gmail. У налаштуваннях є можливість повернутися до старого інтерфейсу, якщо новий не буде влаштовувати. 

Новий інтерфейс Gmail автоматично з’явиться для більшої кількості користувачів
Налаштування бічної панелі/ Джерело: Google

На відміну від звичайного 15-денного запуску нових функцій, новий інтерфейс є «розширеним». Тому може знадобитися понад два тижні, поки він зміниться самостійно. Проте оновлення можна спробувати раніше, самостійно ввімкнувши (і вимкнувши за потреби) його у меню швидких налаштувань.