Вранці 28 червня NASA запустило до Місяця космічний апарат CubeSat розміром з мікрохвильовку. Після чотиримісячної подорожі він має вийти на унікальну видовжену орбіту, на якій досі не був жоден з космічних кораблів агенції. 

Завданням апарату буде протестувати орбіту, яку в найближчому десятиріччі зможуть використати астронавти для дослідження супутника. Повний оберт навколо Місяця по цій орбіті триває сім днів – на один день космічний апарат наближається до поверхні супутника і може доставити до нього потрібну техніку, щоб потім віддалились на шість днів. 

NASA розглядає цю орбіту для програми Artemis – спроби агенції повернути людей на Місяць. Серед астронавтів, які полетять на супутник, вперше в історії мають бути жінка та кольорова людина. Оскільки орбіту раніше не використовували й NASA не має досвіду роботи з нею, місія CAPSTONE, у складі якої запускають CubeSat, прокладе стежку для подальших запусків Artemis. 

CAPSTONE також можна вважати першою місією проєкту Artemis. Вона починає складний ланцюжок подій, які в кінцевому підсумку мають повернути людину на Місяць.