Сьогодні NASA поверне космічний корабель Artemis 1 на стартовий майданчик після того, як її випробування відклали для невеликого ремонту. Зараз ракета Space Launch System готова до тесту, що має відтворити процедуру зворотного відліку під час запуску. 

Фахівці NASA вже викотили ракету з корабельної збірної будівлі у Космічному центрі Кеннеді та транспортують її до стартового майданчика, що знаходиться за чотири милі (6,43 км). NASA частково транслює подію на YouTube. 

https://www.youtube.com/watch?v=sZ51X3a60WM

Ракету переміщували вночі, щоб уникнути несприятливої спекотної та вологої погоди, яка панує у Флориді. Коли Artemis 1 опиниться на майданчику 39В, NASA розпочне «мокру генеральну репетицію». Якщо цього разу не виникне інших проблем, вона почнеться 19 червня і триватиме дві доби. Основний запуск ракети має відбутись пізніше цього року, найраніше – 26 червня. 

Вперше Artemis 1 протестували 1 квітня. Вже 14 квітня у NASA мали випробувати модифіковану версію космічного апарату – однак тоді техніки виявили витік водню у пусковій вежі ракети та тест довелось відкласти.