Процес закриття Google Hangouts триває. Після того, як месенджер зробили недоступним для Workspace, компанія поволі переводить окремих безплатних користувачів на Google Chat. Про це повідомляє The Verge з посиланням на блог компанії. 

Люди, які користуються Hangouts у мобільному додатку, побачать підказку, як перейти у Chat. Тим, хто використовує Hangouts у вебверсії, Google не пропонуватиме перехід до липня. Тут вони залишатимуться доступними до листопада. Користувачів почнуть попереджати про перехід принаймні за місяць до того, як сайт Hangouts почне скеровувати на Chat. 

Google створювали вже кілька сервісів для швидкого обміну повідомленнями. Сучасний Google Chat – не те ж саме, що  GChat (або Google Talk) який назавжди закрили цього місяця. Користувачів Hangouts планували переводити у Chat ще з 2018 року. У 2020 році ця можливість стала повністю безплатною.

Повідомлення користувачів Hangouts мають автоматично перенестись у Chat. Також можна скористатися сервісом Takeout, щоб завантажити дані з Hangouts до того, як месенджер припинить роботу. 

Google заохочує перейти на Chat, анонсувавши кілька нових функцій. Серед них – можливість дзвонити напряму, створювати треди у Spaces, а також ділитися багатьма зображеннями та переглядати їх.