Оригінальний сервіс від Google для обміну повідомленнями нарешті закривають. Google Talk існував від 2005 року і багато хто вже вважав його недійсним. Однак додаток все ще працював у певній формі та офіційно припинить роботу на цьому тижні. 

Google Talk був здебільшого недоступний останні кілька років. Він усе ще працював хіба через підтримку сторонніх додатків у сервісах на кшталт Pidgin та Gajim. Згідно з повідомленням у блозі Google, сервіс офіційно відключать 16 червня. 

Якщо хтось досі користується службою, Google радить перейти на Google Chat. З 16 червня у Google Talk з’явиться помилка входу. Коли він зникне остаточно, поки не повідомляють. 

Google Talk був першою спробою компанії створити чат для обміну миттєвими повідомленнями між контактами Gmail. Він навіть встигнув стати додатком для Android та Blackberry, перш ніж у 2013 році його почали заміняти новіші служби. 

У той час на заміну Talk прийшов на Hangouts. Зараз ця служба також не працює, а для обміну швидкими повідомленнями використовується Google Chat. Саме на нього варто перейти всім, хто досі користувався Google Talk, щоб не втратити важливі дані.