Протягом двох останніх діб усі ми побачили, що тактика росіян щодо ракетних обстрілів України дещо змінилася. Це підтвердив і радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в етері «Еспресо».

«Росія змінила стратегію обстрілів, вони масово обстрілюють українські міста. Раніше вони випускали кілька ракет, а зараз десятки. Вони стріляють з різних точок. Саме тому ППО складно впоратися з ними. Ракети, які вони запускають, розроблялися в середині минулого століття та призначалися для знищення авіаносців, крейсерів та морських суден. Вони мають до тисячі кілограмів заряду вибухівки та швидкість до 3-4 тис. км. Тому їх важко збивати», – пояснив Денисенко.

Росія змінила тактику ракетних обстрілів України

Це підтверджує і мапа, оприлюднена виданням The New York Times. Удари наносилися водночас зі сторони Білорусі, Каспійського та Чорного морів, а цілі були вибрані в різних куточках України. Такі масовані удари з різних боків набагато складніше перехоплювати нашій ППО. На жаль, запаси радянських ракет у рашистів дуже великі, тож подібні масовані обстріли продовжаться.

Редакція «Межі» закликає читачів не нехтувати сигналами повітряної тривоги, у якому би «безпечному» куточку нашої країни ви не знаходились. Тримаємось!