Все більшу частину відписок від Netflix складають ті, хто вже давно користується сервісом. У першому кварталі майже 13% клієнтів, які пішли, були підписані понад 3 років. Про це говорить дослідження The Information. 

Результати дослідження показали, що загалом за останній квартал від Netflix відписалося 3.6 мільйона користувачів. Тим часом за останні п’ять кварталів це число складало 2,5 мільйони. І відписки продовжують зростати. 

Нові користувачі складають меншу частку тих, хто пішов із сервісу. Це свідчить про те, що Netflix успішно намагається утримувати користувачів на довший час. У другому кварталі 2021 року 70% з тих, хто відписався, були новачки. 

Можливо, Netflix втрачає користувачів через те, що деякі фільми та шоу можна так само легко знайти на інших сервісах. Крім того, після численних підвищень ставки, ціна підписки почала програвати дешевшим планам від конкурентів. Netflix також втратив близько мільйона підписників у Росії після виходу з країни. 

Нагадаємо, Netflix втрачає підписників від початку цього року. Компанія вже анонсувала зміни, які мають допомогти їй виправити ситуацію. Сервіс планує запустити дешевший план цього року та боротись з обміном паролями. У Південній Америці Netflix тестує функцію, яка дозволить додавати дешевші суб-акаунти тим, хто користується сервісом за межами дому.