Компанія Porsche готується до повернення у світ «великих перегонів»: швидкісних марафонів на витривалість в рамках чемпіонатів FIA WEC та IMSA. Інструмент для майбутніх перемог вже готовий – це новий спортивний автомобіль Porsche 963, що створений у співпраці з командою Penske, історичним партнером «німців».

Отже, у випадку Porsche 963 маємо класичний болід-суперкар: низький та широкий, з колесами «сліками» та ретельно опрацьованою аеродинамікою. Наприклад, зверніть увагу на гребені-обтікачі кабіни, величезне заднє антикрило, хвостовий кіль для оптимізації потоку повітря.

А ще зверніть увагу на позначення моделі «963»: наче натяк на історичну славу автомобілів Porsche – варто згадати моделі 917, 935, 962. Але також можна згадати й Porsche 919 Hybrid: адже новий спорткар також має гібридний силовий агрегат, побудований на основі 4,6-літрового V8 бі-турбо. Його загальна потужність сягає 500 кВт або 680 к.с.

На що спроможні ці коні? Дізнаємось вже наприкінці цього року, коли автомобіль вперше виступить у перегонах, хай навіть у неофіційному заліку. Офіційний старт кар’єри Porsche 963 призначено вже на січень 2023 року. Сподіваємось, тоді в Україні вже буде тихо та мирно, то ж ми зможемо повністю насолодитись перегонами сучасних спорткарів.