Швидкі «заряджені» універсали BMW M вже зустрічались, проте вони існували у вигляді більш габаритної моделі М5. І ось тільки тепер ми зустрічаємо універсал середньорозмірного сімейства BMW M3 – вітайте перший BMW M3 Touring!

Новий універсал отримав передню частину з величезними вертикальними ніздрями в характерному М-стилі. Крім того, автомобіль BMW M3 Touring вирізняється обов’язковим дахом в чорному кольорі (хоча опційно можливе фарбування в основний колір кузова).

Серед інших особливостей – аеродинамічний пакет з дифузором, чотири вихлопні патрубки діаметром 100 мм, а також різновеликі колеса (передні 19-дюймові та задні 20-дюймові). Та й загалом: технічна складова автомобіля BMW M3 Touring повторює заряджені седани чи купе, прикрашені літерою «М».

Перш за все, мова йде про 6-циліндровий 510-сильний двигун: гарантія прискорення 0-100 км/г лише за 3,6 секунди та подолання відмітки у 250 або навіть 280 (опція) кілометрів «максималки». Автомобіль оснащено приводом M xDrive на всі чотири колеса, плюс додатково передбачені налаштування з акцентом потужності на задню вісь. А що ще передбачено – то це адаптивна М-підвіска та 8-ступеневий «автомат».

Звісно, салон виконано у спортивному стилі: цупке кермо, сидіння-ковші, різноманітні червоні акценти. Проте не забувайте, що ми говоримо про універсал: тож можна розраховувати на роздільно-складані задні сидіння та місткість багажника у 500-1 510 літрів. Що ж, ідеальний транспорт для швидкої подорожі з собакою до місця прогулянки!

Серед інших цікавих особливостей нового універсала BMW M3 Touring варто відзначити спеціальний М-логотип, присвячений 50-річному ювілею спортивного підрозділу. А серед найцікавіших опцій – лазерні фари та карбон-керамічні гальма. Все правильно: хоч перед нами універсал, але все ж він М-мобіль!