Google News цьогоріч виповнилось 20 років і сервіс отримав великий редизайн, який показує зміни в журналістиці. Нещодавно запущене оновлення для ПК робить акцент на місцевих новинах. Тепер вони показуються поруч із головними у верхній частині сторінки. Можна додати кілька локацій, щоб слідкувати за подіями не лише у своєму місті. 

Також сервіс приділяє увагу фактчекінгу. Поруч із заголовком новини стоїть назва джерела. Одна новина подається з трьох різних джерел, а натиснувши «Повний огляд» можна отримати ще більше оглядів події. 

Редизайн Google News надає перевагу місцевим новинам і перевірці фактів

Нижче на сторінці йде блок «Ваші теми». Його можна персоналізувати, натиснувши відповідну кнопку в правій частині екрана. Теми можна додавати, видаляти та змінювати згідно зі своїми смаками. 

Редизайн Google News надає перевагу місцевим новинам і перевірці фактів

Оновлений сайт підтримує Google News Initiative – довготривалу кампанію підтримки медіа на тлі побоювань, що інтернет руйнує доступ до якісної журналістики. Відповідно Google почав приймати заявки на створення фонду Global News Equity Fund, який буде підтримувати новини для меншин і малопредставлених груп. Також компанія надаватиме гранти на дослідження з великою кількістю даних. 

Поки важко сказати, чи буде успішним новий дизайн. Однак він виглядає чистішим і сучасним за попередній. Теоретично це може збільшити кількість людей, які будуть користуватися сервісом замість того, щоб переглядати сторінки окремих медіа чи заходити у новинні додатки.