На Львівщині розкрили спробу ввезти контрабанду. Злочинці підробили митні документи, вказавши брендовий одяг, смартфони та комп’ютерну техніку як гуманітарну допомогу для військових. Про це 21 червня повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький. 

«За результатами огляду транспортного засобу виявили та вилучили 14 палет та 951 коробку з комп’ютерною технікою марки Apple, Xiaomi, мобільними телефонами марки Apple, Samsung, Xiaomi новим жіночим взуттям марки Сasadei, Vero, Bomond та брендовим одягом марки Dior», – йдеться у повідомленні. 

За словами керівника Львівської ОВА, зловмисники підробили документи на товар і везли його нібито для потреб ЗСУ. Контрабанда під виглядом гуманітарки була вилучена і заарештована. Її вартість оцінюють приблизно у ₴70 мільйонів, судово-товарознавчі експертизи тривають. 

Минулого місяця затримали підприємця зі Львова, який займався розкраданням гуманітарної допомоги. Підозрюваного спіймали на гарячому під час продажу гуманітарки та виявили у нього військову амуніцію на мільйони гривень.