У Amazon показали повністю автономного робота, який зможе рухати великі візки з товарами на складах. Робота назвали «Proteus». На відміну від деяких попередніх розробок, він зможе безпечно працювати довкола співробітників. 

У компанії говорять, що роботи «Proteus» мають «розширені технології безпеки, сприйняття та навігації». На відео, яке опублікувала компанія, можна побачити, як робот світить зеленим променем перед собою під час руху. Коли людина заступає за промінь, він зупиняється, і продовжує рух, коли співробітник відходить. 

Компанія також анонсувала кілька інших роботизованих систем. Одна з них – роботизована рука «Cardinal» – може підіймати та переносити пакунки вагою до 23 кг. Вона має з’явитися на складах наступного року. Системи комп’ютерного бачення «Кардинала» дозволяють йому вибирати окремі пакунки, навіть якщо вони лежать у купі. 

Також Amazon показала технологію, яка дозволить працівникам обійтись без ручних сканерів, якими вони реєструють штрих-коди. Замість цього вони працюватимуть перед системою камер, яка визначатиме пакунки автоматично – без потреби щоразу сканувати наліпку. 

У компанії говорять, що роботи не зможуть повністю замінити працівників-людей, однак допоможуть знизити рівень травматизму і візьмуть на себе важку роботу.