Volvo Trucks починає тестування автомобілів на «паливних елементах, які працюють на водню». Згідно з заявами шведського виробника, їх запас ходу може досягати 1000 км. Заправка транспортних засобів займає менш як 15 хвилин. Про це повідомляє CNBC.

Пілотний випуск таких автомобілів має початися у наступні кілька років. У продаж вони можуть надійти у кінці цього десятиліття. Паливні елементи для вантажівок буде забезпечувати Cellcentric, спільне підприємство з Daimler Truck, засноване у березні 2021 року. 

«Паливні елементи, які працюють на водню, будуть особливо придатні для великих відстаней і важких, енерговитратних завдань», – говорить Роджер Алм, президент Volvo Trucks.

Паралельно з автомобілями на водню Volvo Trucks розробляє акумуляторні електричні вантажівки. За останні роки конкуренція в цій галузі зросла. Зосередженість Volvo Trucks на технологіях з нульовим рівнем викидів зробить її конкурентом таких компаній, як Tesla та партнер Daimler Truck, що розробляють електровантажівки.

Нагадаємо, Toyota вже розробляє картриджі, які можуть зробити водень більш доступним паливом. У компанії говорять, що картриджі будуть корисними для мобільності (водневих автомобілів), побутового використання та багатьох можливостей у майбутньому, які ми поки не уявляємо.