Водень міг би стати «зеленим» джерелом енергії, проте однією з численних перешкод є складність його зберігання і транспортації. Це дуже вибухонебезпечний газ – однак Toyota, схоже, знайшла рішення для його безпечного використання. 

Toyota та її дочірня компанія Woven Planet розробили прототип портативного водневого картриджа. Такий картридж можна заповнити на спеціалізованому підприємстві, перевезти куди потрібно, використати та повернути після отримання нової партії. 

Відносно невеликі картриджі матимуть довжину близько 40 см, до 18 см у діаметрі та важитимуть близько 5 кг. У компанії говорять, що ці «портативні, доступні та зручні джерела енергії» допоможуть доставити водень туди, де він потрібен, без використання труб. 

Картриджі будуть корисними для «мобільності (водневих автомобілів), побутового використання та багатьох можливостей у майбутньому, які ми поки не уявляємо. Один водневий картридж може генерувати достатньо електроенергії для роботи типової домашньої мікрохвильовки протягом 3-4 годин», – йдеться у прес-релізі. 

Toyota визнає, що більшість водню виробляють із викопного палива, тому він не зовсім «зелений». Однак таким чином компанія хоче знизити викиди вуглецю та допомогти розв’язати певні інфраструктурні проблеми. Концепцію планують перевірити, зокрема, у Woven City – «розумному місті, орієнтованому на людей». Також компанія будує ланцюг постачання, щоб спростити виробництво, транспортування і щоденне використання водню.