Ігрова консоль PlayStation 5 має видатний, але досить спірний дизайн — головним чином через свої розміри. Корпус консолі у вертикальному варіанті здіймається майже на пів метра і стоїть наче вежа серед іншої техніки навколо телевізора. Гравці, звісно, сподіваються на нову “тонку” модель PlayStation 5 Slim, проте деякі не бажають довго чекати та беруться за справу самі.

Так, на YouTube-каналі DIY Perks з’явилося відео, у якому його ведучий Matthew Perks перепакував PS5 у тоненьку коробочку – трохи більшу за два DVD-бокси, розташовані пліч-о-пліч.

Найбільший об’єм у корпусі консолі займають радіатори, тож Меттью Перкс повністю демонтував PS5 і замінив їх на систему водяного охолодження власної розробки. Вона відводить тепло не тільки від головного процесора, але й пам’яті та модулів регулювання напруги — вони у консолі також гріються досить сильно.

Ентузіаст “запхав” PlayStation 5 у коробочку всього 2 см завтовшки

Досить очікувано, Меттью не намагався зменшити внутрішній блок живлення. За його словами, Sony в slim-версіях консолей PlayStation двох попередніх поколінь суттєво зменшувала загальне енергоспоживання систем, тому могла обійтися значно меншими (і слабкішими) блоками живлення. На жаль, з поточною версією PlayStation 5 це не спрацює — її енергоспоживання зменшити неможливо. Тому він вирішив перейти на зовнішній блок живлення — так само як це зробила Sony у slim-версіях PS1 та PS2.

В результаті модифікована PlayStation 5 стала набагато компактнішою — завтовшки лише 1,9 см — та при цьому отримала краще охолодження. Щоправда, вартість компонентів, які використав Меттью Перкс, перевищує вартість самої консолі, а блок живлення та охолодження “водянки” займають додаткову коробку, яку треба ховати подалі від очей. До того ж працював він над цим проєктом пару місяців і в процесі “вбив” одну консоль, яку довелося замінити іншою, що надав спонсор – але на що не підеш заради ідеї!