Популярність Telegram зростає не тільки в Україні. Програма для швидкого обміну повідомленнями вперше подолала відмітку в 700 мільйонів активних користувачів на місяць. Разом з цим досягненням месенджер офіційно запускає преміум-підписку, щоб монетизувати свою аудиторію, як раніше й анонсував засновник сервісу Павло Дуров.

«Telegram продовжує стрімко зростати, і багато користувачів питають, як вони могли б підтримати нашу команду. Сьогодні ми запускаємо Telegram Premium — передплату, з якою Ви зможете підтримати подальший розвиток Telegram та отримати доступ до додаткових функцій» – йдеться в офіційному блозі програми.

Дивно, але Telegram офіційно не розкриває, скільки коштує місячна преміум-підписка, як і те, в яких країнах вона працює. На момент написання новини Telegram Premium не був доступний в Україні. Вартість підписки, схоже, міняється в залежності від регіону користувача, та як повідомляє Tech Crunch, може варіюватися від $4,99 до $6. За даними видання, в Індії преміальна версія коштує $6 на місяць для користувачів iPhone, а в Іспанії – 5,49 євро на місяць ($5,77). В Telegram не відповіли на запит щодо цінової політики.

Telegram має понад 700 мільйонів користувачів та запускає преміум-підписку

Серед основних нововведень Telegram Premium – можливість надсилати файли розміром до 4 ГБ (з 2 ГБ) та підтримка швидшого завантаження. Підписники також можуть стежити за 1 000 каналів у порівнянні з 500, які пропонуються безплатним користувачам, і створювати до 20 папок чатів з 200 чатами в кожній. Користувачі Telegram Premium також зможуть додати до чотирьох облікових записів у програмі та закріпити до 10 чатів.

Користувачі преміум-версії також матимуть можливість конвертувати голосові повідомлення в тексти, отримувати доступ до ексклюзивних наклейок і реакцій, та використовувати анімовані зображення як фотографії профілю. Вони також не будуть бачити рекламу в каналах, яку Telegram демонструє на деяких ринках.

Дуров пообіцяв залишити ряд основних функцій у додатку безплатними для користувачів, а також продовжувати створювати для них нові функції.

Зокрема в останньому оновленні Telegram додали можливість всім користувачам приєднатися до загальнодоступної групи без необхідності посилання для запрошення. Ще одна нова функція, орієнтована на безплатних користувачів, дозволить перевіреним групам і каналам показувати свій значок у верхній частині чату. Нове оновлення також підтримує відтворення анімації зі швидкістю 120 кадрів на секунду для нових iPad та iPhone.