Популярний месенджер Telegram буде мати не тільки безплатну, але й преміум-версію, повідомив засновник сервісу Павло Дуров. За його словами, нововведення має розширити можливості користувачів, які будуть готові за них платити, а не обмежити наявні безплатні функції.

«Безплатний додаток, такий потужний, як Telegram, був революційним у 2013 році та все ще є безпрецедентним у 2022 році. До сьогодні наші обмеження на чати, медіа та завантаження файлів не мають собі рівних. І все ж багато хто просить нас ще більше підняти поточні обмеження, тому ми шукали способи дозволити вам вийти за межі того, що вже є божевільним. Проблема в тому, що якби ми зняли всі обмеження для всіх, витрати на наш сервер і трафік стали б некерованими, тож вечірка, на жаль, закінчилася б для всіх.

Подумавши, ми зрозуміли, що єдиний спосіб дозволити нашим найвибагливішим шанувальникам отримати більше, залишаючи наші наявні функції безплатними, — це зробити ці підвищені ліміти платними. Тому цього місяця ми представимо Telegram Premium, план підписки, який дозволяє будь-кому отримати додаткові функції, швидкість та ресурси. Це також дозволить користувачам підтримувати Telegram і приєднуватися до клубу, який першим отримує нові функції», – пише Дуров.

Telegram Premium дозволить користувачам пересилати файли більшого розміру, отримувати ексклюзивні наклейки та реакції, не бачити рекламу в каналах, мати більше папок в чаті, а також підписок в каналах та супергрупах.
Користувачі, які не підписалися на Telegram Premium, також зможуть користуватися деякими з його переваг: переглядати надзвичайно великі документи, медіа та наклейки, надіслані користувачами Premium, а також використовувати реакції Premium вже додані до повідомлення, щоб відреагувати таким же чином.

За словами Дурова, попри успішний запуск реклами в каналах, він вважає, що Telegram має фінансуватися в першу чергу його користувачами, а не рекламодавцями. Засновник сервісу не повідомив весь перелік переваг преміум-версії, а також коли користувачі зможуть її спробувати. Окрім того, поки невідома її вартість. Раніше повідомлялося, що Telegram Premium буде коштувати $4,99 на місяць.