Редакція «Межі» отримала відповідь від видавництва «Ранок» з приводу видання манґи про «Привида Києва».

«Добрий ранок!
Історія українського видання почалась наприкінці квітня, коли ми побачили новину про японського художника, що створив манґу про героїчного Привида Києва. Зв’язатись з автором напряму не вийшло, отже нам допоміг… посол України в Японії Сергій Корсунський. Вже за пару тижнів редакція отримала файли та почала роботу, яка відбувалася під вий сирени та вибухи, адже наша провідна редакторка — в Харкові. Оптимістично плануємо отримати наклад уже в середині липня. Але розуміємо, що під час війни може статись усе. Манґа вийде українською та англійською мовами, перший наклад українською буде 10000 примірників. Наші амбітні плани – продати 100 000 екземплярів.

Роздрібна ціна видання – 149 грн, 15% від прибутку плануємо направити на ЗСУ. Тобто кожен, хто купляє книжку, допомагає Збройним Силам України.

Також зараз ми ведемо перемовини з європейськими та північно-американськими дистриб’юторами книжок.»

100 000 примірників для манґи в Україні – це неймовірна цифра. Майже фантастична. З іншого боку є відчуття, що з цією манґою буде як з марками про «Русскій воєнний корабль», тобто черги, скандали, падіння серверів та таке інше. Треба буде друкувати додатковий наклад. З коміксами це простіше, ніж з маркою.

Представники видавництва обіцяли викласти посилання на передзамовлення манґи у Facebook вже сьогодні. Ми обов’язково оновимо цей допис.