Кросплатформна гра між гравцями на ПК та консолях вже не настільки рідкісна річ і зустрічається в низці мультиплеєрних проєктів, проте “кросплей” в межах ПК, між головними магазинами-конкурентами — це щось новеньке. Саме це реалізувала Epic Games, надавши розробникам ігор інструментарій для впровадження підтримки спільної гри на різних лаунчерах через Epic Online Services.

Реліз Epic Online Services SDK 1.15 містить у собі підтримку “кросгри” між Epic Games Store та Steam, в майбутньому розробник обіцяє розширення функціональності — додавання нових магазинів на ПК, підтримку macOS та Linux, а згодом — і кросплатформної гри з консолями та мобільними пристроями.

Epic Online Services об’єднує друзів Steam і Epic Games в єдиний список, а також надає можливість пошуку друзів, надсилання запитів дружби та “інвайтів” до багатокористувацьких сесій в різних магазинах. Epic Games випробувала “кросгру” в таких проєктах, як Fortnite, Rocket League та Fall Guys, і пропонує усім розробникам приєднатися до ініціативи, щоб власники ігор, що доступні в обох магазинах, змогли без перешкод грати зі своїми друзями — сподіваємося, вони не забаряться з відповіддю.