З наступного місяця для громадян РФ почне діяти візовий режим для в’їзду в Україну. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на офіційному Telegram-каналі.

«І сьогодні (17 червня, – ред) Кабмін має ухвалити це важливе рішення – Постанову «Про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації та застосування деяких міжнародних договорів України з Російською Федерацією», – йдеться у повідомленні.  

Згідно із запланованим рішенням Кабміну, візовий режим для в’їзду росіян в Україну почне діяти з 1 липня. Проте фактичного механізму видачі віз на території РФ не існує і не може існувати до завершення війни.

Пізніше цього дня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд ухвалив рішення припинити дію угоди з РФ про безвізовий режим. 

«Задля протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави Уряд на виконання доручення Президента України щойно ухвалив рішення про припинення дії угоди з РФ про безвізовий режим», – написав прем’єр.  

Нагадаємо, 26 травня президент України Володимир Зеленський підтримав петицію про запровадження візового режиму для громадян РФ і передав це питання у роботу Денису Шмигалю.